Bataviaschool

Sumatrastraat 87• 1094 LR Amsterdam
Tel: 020 – 6635649
Internetadres: www.bataviaschool.nl/
e-mail: info@bataviaschool.nl
Locatieleider Janneke Wormhoudt


Grotere kaart weergeven

Bataviaschool

De Bataviaschool is een school die leerlingen die de Nederlandse taal nog niet beheersen tijdelijk opvangt. Ons doel is om kinderen tussen de 6 en 12 jaar zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren begrijpen, spreken, lezen en schrijven. Na een jaar tot anderhalf jaar intensief onderwijs in de Nederlandse taal gaan de kinderen naar het reguliere onderwijs. De school valt samen met andere scholen onder het bestuur van de stichting Samen tussen Amstel en IJ.

Onderwijs
Bij het onderwijs gaan we uit van de volgende punten:

  • De kinderen leren volgens een gestructureerde aanpak in een jaar de basis van de Nederlandse taal begrijpen, spreken, lezen en schrijven.
  • Door grote verschillen in achtergrond van leerlingen zijn individuele leertrajecten noodzakelijk.
  • De opvang is van tijdelijke aard, na een jaar stromen de kinderen door naar de reguliere basisschool.

Activiteiten
We besteden veel aandacht aan allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving. Soms maken we uitstapjes in de omgeving bijvoorbeeld naar de markt of naar het Flevopark. We laten de kinderen kennismaken met de sporthal, de ijsbaan, het theater, het museum de kinderboerderij, de dierentuin en de bioscoop. De kinderen gaan eenmaal per week naar het zwembad om te leren zwemmen. Ook gymnastieklessen zijn een vast onderdeel in het weekprogramma.