Werken

Vacatures schooljaar 2018/2019

 • Obs de Dapper zoekt per direct of zo spoedig mogelijk een enthousiaste bovenbouwleerkracht (groep 5-8) (wtf 0,2, 0,4 of 0,6).
 • Daltonschool De Meer heeft met ingang van 15 april wegens zwangerschapsvervanging een vacature voor een leerkracht  in groep 5. Omvang 0,4 FTE (donderdag en vrijdag).
 • Daltonschool De Meer heeft met ingang van 1 april een vacature voor een enthousiaste leerkracht  in groep 5. Omvang 0,4 FTE (maandag en vrijdag).
 • IKC de Kaap heeft met ingang van 1 mei een vacature voor leerkracht in groep 8 (0,8 fte) ter vervanging van een leerkracht met zwangerschaps- en bevallingsverlof.
 • Daltonschool De Meer heeft per direct een vacature voor een leerkracht in groep 1/2 (0,4 fte), het betreft een vervanging tot de zomervakantie.
 • Kunstmagneetschool De Kraal heeft per 1 maart 2019 een vacature voor een leerkracht in de bovenbouw (0,8 of 1,0 fte).
 • Per 25 maart 2019 heeft de Linnaeusschool een vacature voor een leerkracht in groep 3-4 voor 2 dagen per week (0,4 fte).
 • Per 1 februari 2019 is er een vacature ontstaan voor (een) leerkracht (en) voor groep 8 (wtf 1,0) op Brede Daltonschool De Meer.
 • Daltonschool de Kleine Kapitein zoekt per direct een leerkracht voor groep 7 voor 2 dagen per week.
 • Daltonschool de Kleine Kapitein zoekt per direct een fulltime leerkracht  voor groep 6.
 • Daltonschool de Kleine Kapitein zoekt per direct een leerkracht voor groep 3/4 voor 3 dagen per week.
 • De 5e Montessorischool  Watergraafsmeer ​(5mw) in Amsterdam ​zoekt ​een nieuwe collega​ in de onderbouw. Het gaat om een vacature van drie dagen per januari 2019.
 • De Indische Buurt School zoekt per januari 2019 een fulltime leerkracht voor één van de groepen 6 (wtf 1.0).
 • De Indische Buurt School heeft per 7 januari 2019 een vacature (wtf 1,0) voor een leerkracht voor een nieuw te starten instroomgroep voor vierjarigen.
 • Kunstmagneetschool De Kraal zoekt per 1 januari 2019, of zo spoedig mogelijk erna, een docent beeldende vorming voor de groepen 3 t/m 8 (wtf 0,4).
 • Montessorischool De Amstel heeft vanwege de start van een nieuwe onderbouwgroep vanaf 25 maart vacatureruimte voor een onderbouwleerkracht (0,4-0,5 fte). Na de zomervakantie zal er, door de groei van de school, meer vacatureruimte ontstaan.
 • IKC De Kaap zoekt per direct een enthousiaste leerkracht voor groep 7 (wtf 0,2).
 • IKC De Kaap zoekt per 1 januari 2019 een leerkracht ter vervanging van zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof (wtf 0,6), eventueel uit te breiden met een aanstelling als leerkracht Vakantieschool Taal (wtf 0,2).
 • De 5e Montessorischool Watergraafsmeer zoekt nieuwe collega’s in de bovenbouw voor drie tot vijf dagen per week, zowel voltijds in een groep als losse dagen in diverse groepen of als duo.
 • Per direct is er tot de zomervakantie een vacature voor groep 7 (wtf 0,4)  bij Daltonschool De Meer. Een grotere aanstelling binnen onze Stichting behoort tot de mogelijkheden.
 • IKC De Kaap zoekt per 1 september voor één dag per week een leerkracht voor groep 7 (woensdag) en één dag per week een leerkracht voor groep 1/2 (woensdag).

__________________________________________________________________________________

Zij-Instroom in Beroep (ZIB)

Wil jij leerkracht op een basisschool worden, heb jij een HBO of WO diploma op zak en heb je de afgelopen twee jaar niet ingeschreven gestaan op een Pabo opleiding? Dan kun je in aanmerking komen voor het zij-instroom traject. Dit is een intensief project waarbij je in twee jaar een opleiding volgt aan de Pabo en meteen aan het werk mag als leerkracht. Leerkracht zijn is een bijzonder mooi vak. Je legt de basis voor het leven van kinderen. Dit is een verantwoordelijke taak en daarom willen wij kandidaten goed opleiden en begeleiden. Kinderen hebben immers recht op goede leerkrachten. Daar investeren de besturen binnen de Federatie openbaar basisonderwijs Amsterdam in door een opleidings-en werkervaringstraject te bieden van in ieder geval twee jaar. De subsidie die beschikbaar is voor zij-instromers wordt hier ook voor ingezet. De volgende schoolbesturen werken samen binnen de Federatie: AWBR, OOADA, STAIJ, Sirius, Innoord, STWT, VierTaal en Orion.

Overweeg je een overstap naar het basisonderwijs? Laat je dan eerst goed informeren.

 • Voor een zij-instroom in beroep traject werken wij werken samen met de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam. We raden je aan om een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen zodat je duidelijker beeld krijgt van de inhoud, duur en intensiteit van het opleidingstraject. Op de website http://www.hva.nl/cursus/foo/geschiktheidsonderzoek-zij-instroom-in-beroep-zib-traject-basisonderwijs/voorlichtingsbijeenkomsten/voorlichtingsbijeenkomsten.html?origin=gbS4rg%2FDTZuxQ6lGVF%2BN1 vind je meer informatie over data en aanmelden.
 • Algemene informatie over het traject is te vinden op http://www.hva.nl/praktisch/studiekiezers/hva-breed/faculteiten-hva-breed/zij-instroom/zij-instroom.html
 • Voordat je kunt starten aan het opleidingstraject wordt er een geschiktheidsonderzoek afgenomen. Dit onderzoek bestaat uit het vullen van een portfolio en er wordt een lesassessment afgenomen. Om je hierop voor te bereiden heb je zeker 3 maanden nodig. In die periode loop je minstens een dag mee op een basisschool, bij een van de aangesloten besturen.
 • Om het jou wat gemakkelijker te maken kun je De Brede Selectie (invalpool van de Federatie openbaar primair onderwijs in Amsterdam) op woensdag en vrijdag tussen 9.00-15.00 uur bellen. Zij kunnen je wegwijs maken in opleidingsland voor de lesbevoegdheid en hebben ook een overzicht van de mogelijkheden binnen het openbaar onderwijs Amsterdam. De Brede Selectie is bereikbaar op telefoonnummer: 020-8203470. Vragen kun je ook per email stellen: zij-instroom@debredeselectie.nl.

Wil je in aanmerking komen voor een Zij-instroomtraject?

Neem ook dan contact op met De Brede Selectie. Zij hebben een goed overzicht over wat de diverse schoolbesturen in Amsterdam bieden. De schoolbesturen krijgen een overzicht van belangstellende kandidaten en kunnen dan zelf contact met je opnemen als er een plek beschikbaar komt of de selectieprocedure start.

Hou er rekening mee dat je minstens een dag of meerdere dagdelen per week beschikbaar bent om te werken aan het geschiktheidsonderzoek. Als je bent aangenomen voor het zij-instroomtraject, krijg je veelal een aanstelling van minstens 2 betaalde lesdagen en een doorbetaalde studiedag.

Kom je niet in aanmerking voor het Zij-instroomtraject en wil je toch graag werken in het basisonderwijs?

Dan is er nog de mogelijkheid om een deeltijdstudie te volgen en raden we je aan de website www.hva.nl te bezoeken. Ook hierover kan De Brede Selectie je meer informatie geven.

__________________________________________________________________________________

De Brede Selectie

Zoek de school waar jij je thuis voelt

 

Zeven samenwerkende besturen voor openbaar primair onderwijs in Amsterdam hebben hun krachten gebundeld in “DE BREDE SELECTIE”. Dit samenwerkingsinitiatief zoekt naar oplossingen voor korte en langdurende vervangingen in de openbare scholen voor primair onderwijs in Amsterdam. voldoende Deze samenwerkende schoolbesturen zijn: AWBR, OOADA, STAIJ, Sirius, Innoord, STWT en VierTaal. Veel van onze vervangers stromen door naar een vaste baan op één van de scholen.

Als je wilt werken in het openbaar primair onderwijs in Amsterdam, hoe vind je dan de school waar jij je thuis voelt? Zomaar starten op een school geeft je niet de kans om eens rustig rond te kijken en uit te vinden waar jij je het prettigst voelt. Terwijl het juist zo belangrijk is, dat je je thuis voelt.

DE BREDE SELECTIE geeft je de kans om rustig een tijd rond te kijken binnen de 110 aangesloten scholen in Amsterdam. Je wordt door ons opgenomen in een vaste of flexibele pool van vervangers. Daarbij gaat het niet om vervangingen voor een dagje, maar in de regel voor langere perioden. Je krijgt dus echt de tijd om te ervaren hoe het is.

Je wordt ingezet binnen ons zeer gevarieerde scholenaanbod, van traditioneel tot het allernieuwste. Daar vind je zowel regulier onderwijs als Dalton- en Montessorischolen en andere vernieuwende concepten, o.a. Natuurlijk Leren, ontwikkelingsgericht onderwijs, alles-in-één-scholen en onderwijs voor nieuwkomers. Voldoende keuze dus!

We zorgen voor begeleiding en coaching van onze vervangers, zodat je je professionele kwaliteiten kunt vergroten en voldoet aan alle competenties van de functie voor leerkracht. Dat is handig voor net afgestudeerde PABO-studenten, maar ook fijn voor herintreders of senioren, die misschien al even uit het onderwijs zijn.

Vanuit de pool is er veel doorstroming naar reguliere vaste banen op onze scholen. En vind je het juist fijn om op verschillende scholen ervaring op te doen, dan kan dat uiteraard ook!

Leerkrachten, onderwijsassistenten, herstarters en senioren zijn welkom!

Kijk voor meer informatie op www.debredeselectie.nl of neem contact op 020-8203470

Brede selectie