Werken

Vacatures

Op deze pagina staan alle banen die Samen tussen Amstel en IJ, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs en momenteel vacant heeft. Als je aan de slag gaat bij Samen tussen Amstel en IJ dan is de cao primair onderwijs van toepassing.

 •  IKC De Kaap heeft met ingang van schooljaar 2020-2021 een vacature voor een leerkracht in groep 1/2 (wtf 0,4).
 • Op Montessorischool Steigereiland ontstaan na de zomervakantie op de volgende plekken vacatures:
  • Middenbouw (groep 3/4/5) (fulltime/parttime)
  • Ondersteunende taken/ vervanging bij afwezigheid leerkracht (wtf 1,0) (parttime mogelijk)
  • Vervanging zwangerschapsverlof onderbouw (groep  1/2)  0,6  (wo,  do,  vrij) 
 • Kunstmagneetschool De Kraal heeft per 1 augustus 2020 voor de volgende functies vacatures:
 • 4e Montessorischool De Pinksterbloem heeft per 1 augustus 2020 een vacature in de onderbouw.
 • Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland zoekt per 1 augustus 2020 een fulltime conciërge (40 uur).
 • Obs De Dapper heeft per augustus 2020 of eerder een vacature voor een enthousiaste leerkracht. Wij kunnen hierbij tot
  op zekere hoogte flexibel zijn t.a.v. jouw voorkeur m.b.t. leerjaar, bouw of werktijdsfactor. Het betreft een L10 (LA) functie met wtf 0,4-1,0 met uitzicht op een vast contract.
 • Daltonschool Aldoende heeft per 1 augustus 2020 een fulltime vacature (0,8- 1,0 ft) in de middenbouw en een fulltime vacature (1,0 fte) in de bovenbouw.
 • Daltonschool Aldoende is op zoek naar een of twee collega’s die met ingang van het schooljaar 2020-2021 een
  zwangerschapsvervanging kunnen invullen in groep 1-2 . De vervanging duurt tot de
  kerstvakantie, in eerste instantie fulltime en na de kerst zijn er twee dagen over in de
  reguliere formatie
 • Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland heeft per 1 augustus 2020 een vacature voor een leerkracht in de middenbouw (groep 3/4) voor 2,5 dag per week (wtf 0.5 en om de week 2 of 3 dagen).
 • Na de zomervakantie heeft Montessori School De Amstel de volgende vacatures:
 • De Indische Buurt School heeft met ingang van 1 augustus 2020 een vacature  voor een leerkracht in groep 3 (fulltime, maar parttime is mogelijk).
 • De Indische Buurt School heeft met ingang van 1 augustus 2020 een vacature ( fulltime maar parttime is ook mogelijk) in een van de bovenbouwgroepen.
 • Daltonschool Aldoende heeft met ingang van het schooljaar 2020-2021 een vacature voor een enthousiaste directeur die op een verbindende wijze de school verder kan ontwikkelen.

__________________________________________________________________________________

 

Zij-Instroom in Beroep (ZIB)

Wil jij leerkracht op een basisschool worden, heb jij een HBO of WO diploma op zak en heb je de afgelopen twee jaar niet ingeschreven gestaan op een Pabo opleiding? Dan kun je in aanmerking komen voor het zij-instroom traject. Dit is een intensief project waarbij je in twee jaar een opleiding volgt aan de Pabo en meteen aan het werk mag als leerkracht. Leerkracht zijn is een bijzonder mooi vak. Je legt de basis voor het leven van kinderen. Dit is een verantwoordelijke taak en daarom willen wij kandidaten goed opleiden en begeleiden. Kinderen hebben immers recht op goede leerkrachten. Daar investeren de besturen binnen de Federatie openbaar basisonderwijs Amsterdam in door een opleidings-en werkervaringstraject te bieden van in ieder geval twee jaar. De subsidie die beschikbaar is voor zij-instromers wordt hier ook voor ingezet. De volgende schoolbesturen werken samen binnen de Federatie: AWBR, OOADA, STAIJ, Sirius, Innoord, STWT, VierTaal en Orion.

Overweeg je een overstap naar het basisonderwijs? Laat je dan eerst goed informeren.

  • Voor een zij-instroom in beroep traject werken wij werken samen met de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam. We raden je aan om een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen zodat je duidelijker beeld krijgt van de inhoud, duur en intensiteit van het opleidingstraject. Op de website http://www.hva.nl/cursus/foo/geschiktheidsonderzoek-zij-instroom-in-beroep-zib-traject-basisonderwijs/voorlichtingsbijeenkomsten/voorlichtingsbijeenkomsten.html?origin=gbS4rg%2FDTZuxQ6lGVF%2BN1 vind je meer informatie over data en aanmelden.
  • Algemene informatie over het traject is te vinden op http://www.hva.nl/praktisch/studiekiezers/hva-breed/faculteiten-hva-breed/zij-instroom/zij-instroom.html
  • Voordat je kunt starten aan het opleidingstraject wordt er een geschiktheidsonderzoek afgenomen. Dit onderzoek bestaat uit het vullen van een portfolio en er wordt een lesassessment afgenomen. Om je hierop voor te bereiden heb je zeker 3 maanden nodig. In die periode loop je minstens een dag mee op een basisschool, bij een van de aangesloten besturen.
  • Om het jou wat gemakkelijker te maken kun je De Brede Selectie (invalpool van de Federatie openbaar primair onderwijs in Amsterdam) op woensdag en vrijdag tussen 9.00-15.00 uur bellen. Zij kunnen je wegwijs maken in opleidingsland voor de lesbevoegdheid en hebben ook een overzicht van de mogelijkheden binnen het openbaar onderwijs Amsterdam. De Brede Selectie is bereikbaar op telefoonnummer: 020-8203470. Vragen kun je ook per email stellen: zij-instroom@debredeselectie.nl.

Wil je in aanmerking komen voor een Zij-instroomtraject?

Neem ook dan contact op met De Brede Selectie. Zij hebben een goed overzicht over wat de diverse schoolbesturen in Amsterdam bieden. De schoolbesturen krijgen een overzicht van belangstellende kandidaten en kunnen dan zelf contact met je opnemen als er een plek beschikbaar komt of de selectieprocedure start.

Hou er rekening mee dat je minstens een dag of meerdere dagdelen per week beschikbaar bent om te werken aan het geschiktheidsonderzoek. Als je bent aangenomen voor het zij-instroomtraject, krijg je veelal een aanstelling van minstens 2 betaalde lesdagen en een doorbetaalde studiedag.

Kom je niet in aanmerking voor het Zij-instroomtraject en wil je toch graag werken in het basisonderwijs?

Dan is er nog de mogelijkheid om een deeltijdstudie te volgen en raden we je aan de website www.hva.nl te bezoeken. Ook hierover kan De Brede Selectie je meer informatie geven.

__________________________________________________________________________________

De Brede Selectie

Zoek de school waar jij je thuis voelt

Zeven samenwerkende besturen voor openbaar primair onderwijs in Amsterdam hebben hun krachten gebundeld in “DE BREDE SELECTIE”. Dit samenwerkingsinitiatief zoekt naar oplossingen voor korte en langdurende vervangingen in de openbare scholen voor primair onderwijs in Amsterdam. voldoende Deze samenwerkende schoolbesturen zijn: AWBR, OOADA, STAIJ, Sirius, Innoord, STWT en VierTaal. Veel van onze vervangers stromen door naar een vaste baan op één van de scholen.

Als je wilt werken in het openbaar primair onderwijs in Amsterdam, hoe vind je dan de school waar jij je thuis voelt? Zomaar starten op een school geeft je niet de kans om eens rustig rond te kijken en uit te vinden waar jij je het prettigst voelt. Terwijl het juist zo belangrijk is, dat je je thuis voelt.

DE BREDE SELECTIE geeft je de kans om rustig een tijd rond te kijken binnen de 110 aangesloten scholen in Amsterdam. Je wordt door ons opgenomen in een vaste of flexibele pool van vervangers. Daarbij gaat het niet om vervangingen voor een dagje, maar in de regel voor langere perioden. Je krijgt dus echt de tijd om te ervaren hoe het is.

Je wordt ingezet binnen ons zeer gevarieerde scholenaanbod, van traditioneel tot het allernieuwste. Daar vind je zowel regulier onderwijs als Dalton- en Montessorischolen en andere vernieuwende concepten, o.a. Natuurlijk Leren, ontwikkelingsgericht onderwijs, alles-in-één-scholen en onderwijs voor nieuwkomers. Voldoende keuze dus!

We zorgen voor begeleiding en coaching van onze vervangers, zodat je je professionele kwaliteiten kunt vergroten en voldoet aan alle competenties van de functie voor leerkracht. Dat is handig voor net afgestudeerde PABO-studenten, maar ook fijn voor herintreders of senioren, die misschien al even uit het onderwijs zijn.

Vanuit de pool is er veel doorstroming naar reguliere vaste banen op onze scholen. En vind je het juist fijn om op verschillende scholen ervaring op te doen, dan kan dat uiteraard ook!

Leerkrachten, onderwijsassistenten, herstarters en senioren zijn welkom!

Kijk voor meer informatie op www.debredeselectie.nl of neem contact op 020-8203470

Brede selectie